KENAPA JASMAN SANGGUP MENIPU

Gelaran atau sememangnya si Jasman ni bergelar HAJI taktahulah.,samaada beliau ni betul-betul pernah pergi mengerjakan haji ke Mekah, kami tidak dapat maklumat tepat tetapi pihak kami merasakan gelaran hj tu hanya nak cari pengaruh.Dari maklumat yang kami dapati siJasman tinggal di Kuala Lumpur dan bungalow yg diduduki terletak ditempat-tempat atau kawasan elit.Kos pembelian + pengubahsuaian bungalow beliau dianggarkan berjumlah berpuluh juta RM.Beliau juga memiliki 10 dan lebih kereta mewah dan mempunyai seorang isteri + anak-anaknya.Untuk maklumat ahli si jasman ni nama penuhnya ialah Jasman bin Mat Salleh.
Kekayaan yang dia perolihi sekarang adalah hasil penipuan yang cukup terancang dan dari kajian yang dibuat, beliau mampu mengumpul kekayaan hingga berbillion RM hasil daripada kerja licik beliau.Beliau melantik beberapa orang rapat bawahannya dan dilantik sebagai PM(pay master) dan PM ini akan melantik leader seramai yang boleh di Negeri Johor/Negeri sembilan/Melaka/ Selangor dan juga Kuala Lumpur.

OK apa yang mereka janji hendak bayar sebelum raya pada kali ini memang satu penipuan...Jasman memang penipu besar...dah 2 kali raya dia orang menipu kita dan sekarang dia orang berani keluarkan mesej sepaerti  ini" DARI HAJI MIZI: SALAM SEMUA.SYA NAK MAKLUM TENTANG ADVANCE PUN TAK BOLIH  CITA SEBAB PAKCIK J PUN ADVANCE DIA BELUM DAPAT LAGI. SY HARAP KITA JANGAN MENGHARAP. TARIKHBARU YG DI BERI PADA 07 SEP & 15 SEP 2011.OLEH HAL YG DEMIKIAN KITA BERAYALAH MACAM RAYA TAHUN LEPAS.MOHON MAAF D PINTA. SELAMAT HARI RAYA, MAAF ZAHIR DAN BATIN.." 
Inilah mesej lagi dan harap kaya dengan mesej....wahai hj mizi dan hj khairi, diharap anda berdua dan ada lagi kunco-kunco nya dan anda sepatutnya dah pergi mengerja haji...kenapalah nak bersekongkol dengan hj Jasman yang putar belit tu...Hj jasman rasa dia ada kekebalan taapa jika dengan orang lain memang dia boleh mempermainkan orang Melayu tetapi jika dengan group kami awak tahulah apa nak jadi.wahai semua orang melayu jangan mempercayai agen agen jasman...jangan bagi dia orang kaya di atas penderitaan kaum seagama...
Untuk orang melayu Islam di luar sana dan jika ada orang yang menawarkan anda skim Hj Jasman tolong jangan sertai..dan jika anda nak tahu itu semua hanya penipuan untuk memberi kekayaan pada Jasman dan kunco kunconya. Jika anda dengar tok imam atau tok kadhi yang menawarkan nya ...jangan mudah percaya...ramai dah terkena ...apabila ada peserta yg ingin menyertainya...anda akan diberi borang perjanjian secara Islam."baiah" bagi meyakinkan ahli baru dan semasa di tawarkan  menyertainya,agennya akan berjanji bahawa pembayaran akan di terima dalam tempuh terdekat tetapi bila anda dah sertainya baru anda tahu bahawa  penipuan alaf baru yang menggunakan agama...anda juga akan di ugut oleh agen mereka bahawa jika anda memaksa pembayaran d segerakan, nama anda akan di terminate tetapi duit anda tidak akan di pulangkan.
PM dan leader-leader nya mendapat komisyen sepertimana yang telah di bincangkan.Sijasman ini akan menipu orang bawahannya bahawa dana yang di perkenalkan adalah dana luar dan tujuan pengambilan deposit kepada ahli adalah untuk membayar segala kos-kos perkhidmatan dan bukan mudah untuk mencairkan dana luar  hingga selamat sampai ka Malaysia. Jumlah dan imbuhan adalah seperti mana saya dah maklumkan pada ruangan page 'HOME'
Olih yang demikian setiapkali pembayaran gagal dijelaskan ,beliau akan mengarahkan leader-leadernya membuat sembahyang hajat serta berzikir dan sebagainya untuk memudahkan pengurusan pencairan dana ini. Amaun yg akan di cairkan adalah berjumlah 10trillionUS.Saya berasa amat simpati kepada ahli-ahli fanatik beliau memandangkan bagi pendapat saya dana yang di war-warkan adalah penipuan belaka.
Kebanyakan ahli dah berangan-angan akan jadi jutawan segera dan dgn hanya melabur RM5k hingga RM10K dah boleh jadi billionman...Mereka pun beranganlah sesama mereka bahawa sedikit masa lagi dia akan jadi orang terkaya Malaysia dan apa tidaknya ada diantara pegawai kerajaan sanggup membuat pinjaman peribadi sehingga RM150k dan melaburkan melalui dana ini.Jika saya nak menceritakan kisah danajasman ini adalah terlalu panjang dan saya berharap semua orang Melayu yang menjadi PM dan Leader-leader Jasman tolong berhenti pengambilan deposit haram daripada orang Melayu dan anda percayakan apa yg saya sampaikan ini dan janji-janji jasman hanyalah penipuan belaka.
Jika anda mempercayai saya, saya sebagai orang melayu dan beragama Islam berharap kepada kawan kawan seagama saya supaya anda percayalah apa yg saya sampaikan dan sama-samalah kita insaf dan marilah kita beramai-ramai buat laporan polis di balai yang berdekatan.Kita jangan biar Jasman hidup mewah hasil keringat orang...amin

JASMAN DAN AGEN NYA PENIPU...TIADA KEKEBALAN CUMA SEPANDAI-PANDAI TUPAI MELOMPAT AKHIRNYA JATUH KE TANAH JUA!!!! LEADER -LEADER DAN AGEN AGEN JASMAN ADALAH ORANG YANG BODOH...MANA ADA MELABUR JUMLAH YG SIKIT TETAPI BOLEH JADI JUTAWAN SEGERA!!! MANA JASMAN BODOH TU AMBIL DUIT....JASMAN ADALAH PEROMPAK MODEN MEMPERALATKAN ISLAM DEMI CITA CITA JAHATNYA......